24 Mart 2025 16:19

Lastik-İş 3 iş yerinde grev kararlarını astı

Gebze – DOW Türkiye kimya, Corning Kablo ve Özka Lastik’te DİSK’e bağlı Lastik-İş sendikası ve patronlar arasında sürdürülen 1 Ocak 2025 itibariyle başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

3 iş yerinde alınan grev kararları panolara asıldı. Fabrikalarda kararların asılması öncesinde gerçekleştirilecek toplantılarda işçiler taleplerini tekrarladı. (Evrenel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tekellere risksiz kâr
Halka ayrı uluslararası şirketlere ayrı hukuk

Tekellere risksiz kâr

Türkiye’yi uluslararası sermayeye “kârlı ve güvenli bir liman” diye pazarlayan Erdoğan iktidarı tekellere yeni hukuki güvence verdi: Yasal değişiklikler olumsuz etkilerse vergi indiriminden kamu alım garantisine uzanan ve toplamı 1.1 trilyon lirayı bulan teşvikler verilecek, kârlılıkta risk sıfırlanacak. Geleceksizliğe, yoksullaşmaya ve siyasal baskılara karşı sokağa çıkanlara ise daha fazla gözaltı ve tutuklama vadediliyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
30 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et